5 errors en demanar el divorci que es cometen
14/11/2024
La ruptura d’un matrimoni és una experiència difícil que comporta tensió i dolor. És un procés complicat que varia el comportament i afecta psicològicament. Per tot això, és molt habitual fer passos en fals i encarar la situació de manera equivocada. Cal treballar a nivell psicoemocional per a allunyar-nos del conflicte de parella i evitar aquests errors en demanar el divorci.
Des de Help Família volem ajudar-te a identificar aquests comportaments que perjudiquen seriosament tot el procés de divorci. Sabem que és un moment complicat però existeixen unes certes conductes que convé evitar per a aconseguir un divorci respectuós i conscient. El nostre equip d’advocats acumula molta experiència en dret de família i està preparat per a ajudar-te amb el tràmit legal. Però també, i això és un factor molt important, disposa de la sensibilitat apropiada per a guiar-te, aconsellar-te i comprendre’t.
Quan es pren la decisió de posar fi a una relació matrimonial, la millor manera de fer-ho és sol·licitar un divorci de mutu acord o amistós. És el camí menys traumàtic per a la parella i per als fills que puguin tenir en comú. El procés és més senzill i es basa en el diàleg, el respecte i enteniment. Des de Help Família podem assessorar la parella en l’adopció d’aquests acords i guiar-la en tot el procés del divorci amistós.
Lamentablement, en unes certes ocasions, la parella no aconsegueix concretar pactes i la separació es converteix en un procés més llarg, difícil i complicat. És llavors quan es cometen errors en demanar el divorci i s’adopten postures que resulten perjudicials per a totes les parts.
Aquests són els 5 errors que cometem en demanar el divorci
1. Utilitzar als fills
Lamentablement aquest és un dels errors més habituals que es cometen quan una parella inicia el procés de divorci. No fa falta dir que es tracta d’una conducta errònia i completament reprovable. No són poques les parelles que converteixen la custòdia dels fills en una arma llancívola d’un cap a l’altre. Els transformen en missatgers de retrets i manipulen el seu comportament per a danyar a la parella.
El resultat de l’actitud dels adults repercuteix molt negativament en les petites i petits. El mal psicològic pot ser considerable i poden aïllar-se, adoptar actituds agressives o iniciar un procés depressiu.
És responsabilitat dels pares evitar aquesta situació. Per aquesta raó, és important mantenir al marge del conflicte als fills i protegir-los en tot moment.
2. Ocultar informació a l’advocat
Des de Help Família hem advertit que en moltes ocasions, el client no dona tota la informació al seu advocat. Ja sigui per objecció, vergonya o timidesa algunes persones oculten fets, situacions o explicacions al seu advocat. Evidentment, això és un error.
El nostre advocat és el nostre principal aliat: vetllarà pels nostres interessos i treballarà per a aconseguir un acord favorable. A més, sempre tindrà en compte el benestar dels fills, si n’hi hagués.
Per tot això, és important comptar amb un advocat especialitzat i oferir-li tota la informació possible. En Help Família portem molt temps assistint a parelles en divorcis i som capaços d’entendre qualsevol situació sense jutjar-la. Som professionals del dret de família i el nostre únic objectiu és protegir el nostre client i els seus interessos.
3. Parlar del nostre divorci amb qualsevol
Aquesta qüestió va lligada al punt anterior i al treball que pugui desenvolupar el nostre advocat. La discreció és un valor important quan s’és part implicada en un divorci. És convenient no donar detalls del procés a qualsevol persona.
La raó és molt simple: el boca-orella funciona molt ràpid. Això suposa que la part contrària pot assabentar-se de l’estratègia que desplegarà el nostre advocat en el procés. Si això ocorre, la defensa de l’altre membre de la parella disposarà d’informació per a rebatre els nostres arguments. Això farà que disposi de més marge de maniobra i de reacció.
Quan expliquem el nostre divorci als altres, opinaran. I no sempre les seves opinions aniran en sintonia de la del teu advocat. Confia en l’advocat que té l’experiència i formació professional necessària per a saber què és el que més et convé.
4. Discussions contínues i faltes de respecte
Si el matrimoni està trencat i no funciona, és evident que no s’arreglarà per discutir més fort o cridar més alt. No ens cansarem d’insistir que els acords i el diàleg són el camí més efectiu per a aconseguir el divorci. Hi ha parelles que s’enfronten una vegada i una altra, que adopten una actitud irrespectuosa. Es criden, s’insulten… en definitiva, que converteixen el procés en una successió de retrets que no porten a bon port.
És evident que la fi d’una relació no és una situació agradable. Que existeixen molts moments de dubte, de tristesa i de solitud. Tot això, a vegades, acaba en reaccions desproporcionades i combatives.
No obstant això, convé mantenir la calma i no embarrar més el camí. Respecte, diàleg, acords i assessorament professional d’un advocat de família són les claus per a aconseguir un resultat òptim per a totes dues parts.
5. Veure el divorci com un final i no com un principi
Un dels errors més freqüents en divorciar-se és veure aquest moment de la vida com un final i no com un principi. La nostra vida ha canviat, això és indiscutible, però això no és sinònim de final.
És important secundar-se en la família i els amics i encarar el futur amb optimisme. No es tracta de ser ingenus i il·lusos. Tindrem moments de feblesa, però hem de prendre les regnes i ser conscients que tenim una oportunitat de seguir endavant. Sens dubte podem tornar a ser igual o més feliços del que érem abans.